
כל שף ושפית מביאים לידי ביטוי את הדמיון והמעוף האישי ויחד, כקבוצה, מתחרים מול היצירתיות של המשתתפים הנוספים.
נחלק את הקבוצה לתתי קבוצות, כל שף מקבל סינר וכובע טבחים ומתחילים במלאכת האפייה והבישול לפי הסברי השף ובהשגחת עינו הפקוחה והביקורתית. כל קבוצה בוחרת מצרכים מתוך שוק עם מבחר גדול של מוצרים וסביב שולחנות היצירה מתחילים ליצור מאכלים. בסוף תהליך האפייה והיצירה השף טועם , נותן ניקוד לכל קבוצה ומכריז על הקבוצה המנצחת.
לאחר הסדנה נקיים ארוחה משותפת הכוללת את התבשילים שהקבוצות ייצרו ובישלו בעצמן.